Nem indul Le Mans-ban a Nissan

Bejelentette a Nissan, hogy nem vesz részt a jövő évi Le Mans-i 24 órás versenyen és más hosszú távú futamokon sem a GT-R LM Nismo versenyautóval.

2016-ban nem indul a Nissan a 24 órás Le Mans-i futamon és az FIA World Endurance Championship más hosszú távú futamain sem. A döntés oka az, hogy az idei évben bemutatott GT-R LM Nismo versenyautó nem hozta a tőle várt eredményeket, mi több, jelentősen elmaradt az élen futó Audik és Porschék teljesítményétől. Az idei 24 órás Le Mans-i futamon a benevezett három Nissan közül kettő nem ért célba, a harmadik pedig olyan kevés kört tett meg, hogy az nem volt elegendő az értékeléséhez.

Pedig a GT-R LM Nismo újat hozott a Le Mans-i versenyautók közé, hiszen a kompakt építésű, 3 literes, dupla turbós V6-os motorját az orrában helyezték el, a sebességváltót pedig a motor elé építették be. Az új felépítés azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a GT-R LM Nismo már az év eleji törésteszteken is rosszul szerepelt. A Nissan ezért úgy döntött, hogy nem éri meg a versenyautó fejlesztésével vesződni, így inkább új kihívásokat keresnek az autósport világában.