Első képen a Fiat pick-up

Platós terepjáróval bővíti kínálatát a Fiat, a Toro névre keresztelt modell elsőként a brazil piacon mutatkozik be, itt az első fotó róla.

Megmutatta az első képet új platós terepjárójáról a Fiat, a Toro névre keresztelt modell a cég brazil központjának munkája. A forma az egy évvel ezelőtt bemutatott FCC4 tanulmányautó alapján készült: különlegesek a közvetlenül a motorházfedél alá került nappali menetfények, míg a főfényszórók alatta, külön bura alatt kaptak helyet.

Az újdonság a Jeep Renegade és a Fiat 500X padlólemezére épül, a hossza 4,92 méter, az ötszemélyes kabin mögött pedig kereken egytonnás teherbírású platót találunk. A motorkínálatot még nem részletezték, de a hírek szerint 1,8 literes, 138 lóerős benzinessel és 2 literes, 170 lóerős turbódízellel lesz választható a Toro. A benzines csak automatával és összkerékhajtással, a dízel ezen kívül kézi váltóval és elsőkerék-hajtással is választható lesz.

Az új Fiat Toro elsőként a brazil piacon lesz kapható, ahol a pick-upok különösen népszerűek, az európai forgalmazásáról még nincs hír. Az olaszok azonban már korábban bejelentették, hogy nálunk is platós autóval bővítik a kínálatot, és azt is tudni lehetett, hogy a Mitsubishi L200-zal közös alapokra építik a modellt, ezért lehetséges, hogy az európai Toro egy ettől eltérő pick-up lesz.