Megvehető lesz az új Aston Martin Lagonda

Mégsem csak a közel-keleti vásárlóknak készül az új Aston Martin Lagonda, igaz, az ára miatt csak keveseknek lesz elérhető a britek retró stílusú limuzinja.

A vonalai az 1976-ban bemutatott eredeti Lagonda modellét idézik, a technikája azonban a legújabb Aston Marton típusokból származik, most pedig az is kiderült, hogy több országban is megvásárolható lesz, mint eredetileg tervezték. Az új Lagonda premierjén ugyan kijelentették, hogy a modellt csak a közel-keleti vásárlók számára kínálják, a nagy érdeklődés hatására azonban Európában, Ázsiában és Dél-Afrikában is forgalmazzák majd az autót.

Már az ára is ismert, 696 ezer angol fontot, azaz 300 millió forintnak megfelelő összeget kérnek érte, ami meglehetősen borsos összeg, hiszen egy Bentley Mulsanne és egy Rolls-Royce Phantom együttvéve sem kerül ennyibe. A képességei azonban elképesztők, hiszen az 5,4 méter hosszú, szénszálas anyagból készült karosszériát a Rapide S-ből származó 5,9 literes, 558 lóerős V12-es motor mozgatja, akár 320 km/órás sebességgel.

A típus közúti tesztjeit Ománban végezték, hogy gond nélkül bírja az akár 50 Celsius fokos hőmérsékletet is. Még a jelentős árat figyelembe véve is sietni kell a Lagonda vásárlóinak, hiszen az Aston Martin speciális járművekért felelős részlege mindössze 200 példányt készít belőle.