Retró versenyautó a BMW-től

Újra bemutatja a tavasszal elkészült 3.0 CSL Hommage tanulmányautót a BMW, ezúttal a gyári motorsport-részleg klasszikus színeiben.

A BMW-nél már hagyománnyá vált a régi legendás modellek felélesztése, még ha csak tanulmányautóként is. 2008-ban készült el az M1 modern értelmezése, 2011-ben pedig a 328 Hommage elevenítette fel a harmincas évekbeli roadstert. Idén tavasszal mutatkozott be a hetvenes évekbeli eredetit idéző 3.0 CSL Hommage koncepció, a mostani Concours d’Elegance Pebble Beach rendezvényre pedig igazi versenyautót faragtak belőle.

A BMW Motorsport klasszikus piros-kék színeit magára öltő prototípus annak állít emléket, hogy a német márka sportrészlege már 40 éve jelen van az Egyesült Államokban. A 3.0 CSL Hommage R szénszálas anyagból készült utastere is a versenyautók pilótafülkéjét idézi. Az apró volán mögött kis műszeregységet találunk, az egyik legnagyobb érdekesség azonban az, hogy a head-up display nem a szélvédőre, hanem a pilóta bukósisakjának plexijére vetíti az információkat.

A korábbi tanulmányautóról tudjuk, hogy a szénszálas anyagból is készült karosszéria 200 kilogrammal könnyebb, mintha fémet használtak volna hozzá, a hajtásról pedig hathengeres benzinmotor és elektromotor párosa gondoskodik, bár a 3.0 CSL teljesítményét nem árulták el a gyáriak.