Kukázták az Asteriont

Egyelőre biztosan nem kerül gyártásba a Lamborghini Asterionja – jelentette be a márka, nem kis csalódást okozva a rajongóinak.

Teljes egészében a jelenleg fejlesztés alatt álló SUV-ra, az Urusra kíván koncentrálni, ezért dobja a 2014-ben bemutatott, majdnem gyártásra érett Asteriont a Lamborghini. A német tulajdonban lévő olasz gyártó egyik illetékese nemrég megerősítette: felméréseik szerint egyszerűen nagyobb az igény egy SUV-ra, mint egy újabb, hibrid sportkocsira.

Pedig az Asterion közel állt a gyártáshoz. Padlólemeze, sőt, még a karosszériaelemek alsó része is megegyezik az Aventadoréval, így a költséghatékonyan megvalósítható projektnek tűnt sokak számára. Hajtásáról egy 5,2 literes V10-es benzinmotor és egy villanymotor gondoskodott volna, a kettő együttes teljesítménye 900 lóerő fölött lett volna. A prototípust afféle technikai demonstrációra szánta a Lamborghini, de immár úgy vélik, e tekintetben is sokkal jobb szolgálatot tehet a márkának a tervezett első SUV-juk, az Urus, amelyet a hamarosan érkező Bentley Bentayga ellenfelének szánnak.