Elképesztően széles lett a legerősebb Golf R

Túrakocsi-versenyautót épített a Golf R-ből a Volkswagen, a prototípust már idén bevetik, és ha zöld jelzést kap, akkor jövőre már bárki megvásárolhatja.

Pályaverseny-autót épített a hetes Golf sportváltozatából a Volkswagen, a most bemutatott prototípus két példánya pedig már rajthoz is áll a Touring Car Racer International Series (TCR) következő futamán, az osztrák Red Bull Ringen.

A Volkswagen Motorsport alkotásának legfeltűnőbb újdonsága az, hogy nem kevesebb, mint negyven centiméterrel szélesebb a közúti modellnél. Az alaposan átalakított versenyautóba természetesen az FIA szabályai szerinti bukókeretet és biztonsági üzemanyagtankot építettek be. A kétliteres, négyhengeres turbómotor és a hatfokozatú DSG váltó egyenesen a Golf R-ből került át, a közúti modellel ellentétben azonban a versenyváltozat nem összkerékhajtású. A 330 lóerős és 410 Nm nyomatékú túrakocsi menetteljesítményei elképesztők, hiszen csupán 5,5 másodperc kell neki ahhoz, hogy álló helyzetből elérje a százas tempót.

Az idei év hátralévő részét azzal töltik a Volkswagen Motorsportnál, hogy éles körülmények között tesztelik az újdonságot, ha pedig zöld jelzést kap a versenyautó, akkor 2016-ban már privát csapatok is megvásárolhatják.