Konnektorról tölthető egyterű a BMW-től

Még egy plug-in hibrid autón dolgozik a BMW, bemutatta ugyanis a 2-es Active Tourer benzines-elektromos hajtású változatának prototípusát.

Hamarosan újabb taggal bővül a konnektorról tölthető hibrid BMW-k sora, az i8 sportkocsi, az X5 terepjáró és a 3-as sorozat után a 2-es Active Tourer is elkészül plug-in hibrid kivitelben. A prototípust már bemutatta a német gyártó, a specifikációja szerint pedig a hajtáslánc hasonló lesz ahhoz, amit az i8-ban is találunk, csak éppen fordítva: a benzinmotor elöl keresztben kerül beépítésre, az elektromotor pedig a hátsó kerekek mozgatására szolgál. Az 1,5 literes, háromhengeres turbómotor teljesítménye 136 lóerő, a legnagyobb nyomatéka pedig 220 Nm, az első kerekeket egy hatfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtja. A motorhoz egy nagyfeszültségű generátor is csatlakozik, amely nemcsak az önindítót helyettesíti és az akkumulátort tölti, de 15 kW teljesítményével és 150 Nm nyomatékával képes segíteni is a benzinmotor munkáját.

A hátsó kerekek meghajtására szolgáló elektromotor teljesítménye 65 kW, a legnagyobb nyomatéka pedig 165 Nm, és érdekesség, hogy ehhez is tartozik egy kétfokozatú váltómű. A konnektorról tölthető 2-es Active Tourer számadatai ígéretesek, hiszen teljesen feltöltött akkumulátorral akár 38 kilométert is megtehetünk vele tisztán elektromos módban, míg ha minden motor hajt, akkor akár 6,5 másodperc alatt is elérhetjük álló helyzetből a százas tempót.