A félvezető-hiány okozta kiesések miatt nyáron már nem állnak le a Ford amerikai üzemei

A Ford hivatalosan törölte az amerikai üzemek minden évben esedékes nyári leállását, mivel eddig is sokat álltak már a gyártósorok a félvezető-hiány miatt.

Még javában dübörög a félvezető-hiányra visszavezethető leállási hullám, azaz sorra jelentenek be kisebb-nagyobb kényszerpihenőket a gyárak, mert nem jutnak hozzá a modern autógyártáshoz elengedhetetlen számítástechnikai csipekhez. Érthető módon sokan viszont már azt tervezgetik, hogy mi lesz, ha végre helyre áll a rend. Leállás biztos nem!

Ezt a Ford jelentette be Amerikában, azaz a minden évben esedékes nyári leállás ezúttal nem történik majd meg, az ilyenkor esedékes karbantartásokat mostanság, a kényszerpihenők alatt oldják majd meg. Valamilyen szinten érthető is a döntés, hiszen az ütemtervhez képest a Ford is erős lemaradásban van a kiesések miatt, ami kritikusan fontos olyan helyzetben, amikor a pandémiás folyamatokat már éppen kezdi kiheverni az autóipar, azaz folyamatosan emelkednek világszerte az értékesítési adatok.

„Megértjük, hogy a jelenlegi zavarok mindenkinek kényelmetlenek. Azt is tudjuk, hogy az új nyári menetrend kiábrándító lehet azoknak, akik akkora tervezték a szokásos évi szabadságukat. Megértést kérünk mi is”- hangzott John Savona, a Ford termelési alelnökének a nyilatkozata.