Kiszivárgott a következő Honda Civic külső dizájnja

Ismét szabadalmi fotók szivárogtak ki, ezúttal a Honda Civic következő generációjáról. Az alap karakter nem változik, a sok apró átrajzolt részlet viszont teljesen új autó képét adja ki.

Mostanság általában a szabadalmi képek benyújtásánál bicsaklik meg a márkák titkolózása egy-egy új modellel kapcsolatban. Nemrég az új BMW 4-es kabrió bukott le ilyetén módon, most pedig a Honda Civic következő felvonását nézhetjük meg idő előtt.

A képekről azonnal kivehető, hogy a Civic sziluettje és karaktere nem igazán fog megváltozni, azaz továbbra is megkapjuk a jellegzetesen lapos orrészt és a hatchback-szedán átmenet hátsó traktust. Ha viszont jobban rákoncentrálunk a részletekre, akkor az is szembetűnik, hogy mégis teljesen új dizájnt alkalmaztak a gyáriak, mely visszafogottabb az előző megoldásnál.

Az autó orrán a fényszórókat egy picit leegyszerűsítették ráadásul a jellegzetes „befelé” dőlése is megszűnt. A hűtőrács kisebb lett és nagyobb szerep jut a motorháztető rálógásának is, ami döntően változtatja meg a járgány megjelenését.

Hátul is drasztikusak a változások, eltűnt például a lámpák jellegzetes C rajzolata, helyette pedig LED csíkokkal körbehatárolt, kicsit talán KIA szerűen lefelé konyuló fényforrásokat kapunk. Oldalról a C-oszlop mögötti hangsúlyosabb ablakfelület lehet feltűnő, illetve a jobban belógó lámpák is alakítanak az összképen.

A technikai változtatásokról egyelőre semmit nem árult el a gyártó, de nemsokára valószínűleg megkezdődik a gyári információszivárogtatás is, hiszen közel van már a 2021-es hivatalos premier dátuma.