Nagyobb motort kaphat az Ibiza Cupra

A hírek szerint nagyobb és erősebb motort kaphat a Seat kisautójának legerősebb változata, az Ibiza Cupra modellfrissített kiadása, amely hamarosan bemutatkozik.

Nem is olyan régen esett át ráncfelvarráson a Seat kisautója, az Ibiza csúcsmodelljéről azonban akkor még nem esett szó. A brit Autocar értesülései szerint a Cupra nem csak kozmetikai módosításokat, hanem egy nagyobb motort is kap. Az azonos padlólemezre épülő Volkswagen Polo szintén a közelmúltban újult meg, és a Polo GTI-t az addigi 1,4 literes, turbós-kompresszoros, 180 lóerős benzinmotor helyett egy 1,8 literes, turbós, 192 lóerős erőforrással látták el.

Az Ibiza Cupra eddig szintén az 1,4 literes TSI-vel készült, ám a legújabb hírek szerint megkaphatja a Polo GTI-ben is használt 1,8 literes TSI-t, és a sportos kiskocsit keresők legnagyobb örömére a jövőben nem csak az automatizált DSG, hanem hagyományos kézi váltóval is rendelhető lenne. Az új Ibiza Cupra teljesítményéről még nem született döntés: mivel a motorvezérlés és a töltőnyomás módosításával könnyen befolyásolható ez a szám, könnyen lehet, hogy a Polónál is erősebb lehet a kis Seat.

A megújult Cupra lehet az Ibiza jelenlegi generációjának utolsó nagyobb újdonsága, hiszen már készülőben van az utód, amely a rendelkezésre álló információk szerint 2017-ben kerülhet piacra.