Egy francia cég segítségével hasznosítja újra az elfáradt akkumulátorokat a Honda

Ahogy egyre elfogadottabbak lesznek az elektromos és a hibrid autók, annál inkább égető a kérdés, hogy vajon mit lehet tenni az elhasználódott akkumulátorokkal A Honda már kitalálta, hogy mit kezd velük.

Az elektromos autók terjedésével magától értetődően az akkumulátorok is egyre inkább szaporodnak a világban. Ahogy telnek-múlnak az évek, ezek az akksik azonban kiöregszenek. Na de akkor mit lehet tenni a veszélyes hulladékkal?

A Honda szerint egyértelmű a kérdés: újra kell hasznosítani. Ezért is állapodtak meg a francia SNAM (Société Nouvelle d’Affinage des Métaux) céggel, akik a jövőben vállalják, hogy begyűjtik és szelektálás után új életet adnak az energiaforrásoknak.

Lényegében két irányban folyik az újrahasznosítás: azok az egységek, melyek már képtelenek ellátni a feladatukat, azokból a nyersanyagokat kinyerve (ez a veszélyes hulladék része) ismét akkumulátorokat gyártanak, azok az akksik viszont, amikben van még azért „élet”, azokból háztartási vagy ipari energiatároló lesz. Kérdés megoldva, nincs hulladék és megindult az akkumulátorok körforgása is…