Utódot kap a Rolls-Royce Ghost

A Rolls-Royce egy limitált szériával búcsúztatja el az immár tíz éve bemutatott jelenlegi Ghost generációt. Az utódot már javában tesztelik, így nem marad sokáig kistestvér nélkül a Phantom.

2009-et írunk, amikor a Rolls-Royce bemutatta azt a modellt, mely jóval barátibb árcédulával rendelkezik, mint az addigi Rolls típusok. Persze, a Ghost 70 millió forintos árcédulája továbbra is a gazdagokat szólította meg és így lesz ez továbbra is, csak éppen egy új generációval.

A tízéves modellciklus ugyanis már nagyon utódért kiált még egy ilyen exkluzív autó esetében is, így a gyártó be is jelentette azt a Black Badge szériát, mellyel le is zárul a jelen generáció gyártása. Az ünnepi kivitelről csupán annyit lehet tudni, hogy mindene fekete lesz, még a kis szobrocska is „lopakodó” festést kap az autó orrán.

Az utód tesztelése pedig már el is kezdődött, nemrég a Nordschleife-n látták körözni az egyik álcázott példányt. Technikai részletek egyelőre nincsenek, csupán azt lehet tudni, hogy ez az új Ghost, már nem a 7-es BMW alapjait örökölte meg, hanem a Rolls-Royce saját „Architexture of Luxury” platformjára épül fel és valamikor 2021 folyamán kezdődik az értékesítése.