Megérkezett az új Skoda Octavia

Hivatalosan is leleplezték az új Skoda Octavia generációt. Minden részlet kiderült, még a hibrid változatról is.

A Skoda paletta legfontosabb modellje az új Octavia, így érthető, hogy kivártak a gyáriak az új generációval. Most viszont minden kiderült a negyedik generációval kapcsolatban.

Az már első ránézésre feltűnik, hogy a Skoda elbúcsúztatta az osztott lámpás megoldást és inkább letisztultabb irányba mozdultak el az újdonsággal kapcsolatban, azaz az új Octavia lényegében a Superb kicsinyített mása lett.

Természetesen javítottak az autó dimenzióin is, azaz az ötajtós kivitel 1,9 centivel, míg a kombi 2,2 centivel hosszabb, mint eddig. A tengelytáv 2690 milliméteresre lett elnyújtva, ami persze minden eddiginél tágasabb belső tereket eredményez. Mindezek mellett a csomagtér is a kategória legjobbjának számít a maga alap helyzetben 600, illetve puttonyos változatban 640 literjével.

A motorpaletta legnagyobb újdonsága a hibrid hajtáslánc, mely az 1,4 literes benzines egységből és egy elektromotorból áll. A rendszer 204 lóerős teljesítménnyel bír, azaz az RS változat megérkezéséig ez a kínálat legerősebbje, viszont nem a leggyorsabbja. Az ugyanis a 2 literes TSI benzines, mely 6,9 másodperces 100-as sprintre képes, míg a konnektoros hibrid „csak” 7,9 másodperc alatt teljesíti a feladatot.