BMW: addig ne várjuk az elektromos autózás fellendülését, amíg nincs elég töltő az utakon

A BMW fejlesztési igazgatója kimondta, amit már egy ideje ki kellett volna mondania a gyártóknak: állami segítség nélkül nem fog elterjedni az elektromos autózás.

Manapság már minden gyártó kínál elektromos modellt a vásárlóknak, egyesek pedig már a komplett paletta villanyosítását tervezik. Az elektromos autózás ezzel egyidejűleg viszont nagyon lassan terjed, aminek az egyik fő okára most a BMW fejlesztési igazgatója világított rá.

Stephan Neugebauer ugyanis elárulta, hogy az autógyártók már megtették az ügy érdekében, amit meg lehet tenni, most már az Európai Unión és az országok vezetőségén a sor.

„Addig nem fognak az emberek tömegesen elektromos autót vásárolni, amíg nem tudják kényelmesen tölteni azt az otthonuk és a munkahelyük közelében. A képlet ilyen egyszerű”- mondta Neugebauer. Hozzátette azt is, hogy a gyártóknak addig nincs értelme a jelenleginél intenzívebb fejlesztésekbe fogni, amíg nincs meg a hajlandóság a töltők tömeges telepítésére, hiszen a drága technológiák a jelenlegi eladások mellett csak tovább növelik az elektromos autók árát, ami természetesen szintén nem kedvez a megoldás elterjedésének.