Így képzeli el a jövő közlekedését a Nissan

A Nissan a Tokiói Autószalonon mutatta be a legújabb városi elektromos tanulmányát. Az autonóm közlekedésben hisznek a japánok fizikai gombok nélkül.

A Tokiói Autószalonon mindig az ázsiai gyártók próbálkozását érdemes megfigyelni, hazai körülmények között ugyanis ezek hajlamosak sokkal kötetlenebb módon bemutatni a jövőt meghatározó elképzeléseket. Ilyen például a Nissan IMK tanulmány is, mely gyakorlatilag minden klisét magáénak tud, ami eddig felmerült a távoli jövő autózásával kapcsolatban. Na jó, repülni nem tud…

A hajtása viszont teljesen elektromos (hatótávról és teljesítményről egyelőre nem esett szó), a beltérben pedig fizikai gombok helyett digitális és kivetített megoldásokkal találkozhatunk. Mindezek mellett teljesen önvezetőnek tervezik, viszont különös módon a kormány ilyenkor sem tűnik el a műszerfalban, azaz az emberi tényezőt érthető módon még nem igazán akarják kiiktatni a japánok.

Az IMK megjelenése mondhatni nincs túlbonyolítva és nem is túl elegáns, ám az ázsiai belpiacos autóknál ez teljesen megszokott, az ottani vásárlók még szeretik is ezt a formavilágot. Nem csoda, hogy a Nissan úgy hivatkozik az IMK Concept megjelenésére, mint a „japán örökség modern kivetülése”.