Több elektromos modell is érkezik a Ford palettájára

A Volkswagennel kötött együttműködés értelmében a Ford használhatja az elektromos autókat támogató MEB platformot a jövőben. Több elektromos Ford is erre az alapra építkezik majd.

Jelenleg talán a Volkswagen rendelkezik a legjobb elektromos autó platformmal, ezért érthető módon a velük együttműködő Ford is igényt tart rá. Ez a MEB platform, melyre nem csak az elektromos VW-k és Audik építkeznek majd, hanem bizony a Fordok is.

Először arról volt szó, hogy a Ford az európai palettát egy elektromos modellel bővíti ki 2023-tól, ám a könnyen használható és variálható MEB miatt most már minimum két villanyautóban gondolkodik a gyártó.

„Jelen helyzetben úgy látjuk, hogy egyetlen MEB platformos elektromos modell a palettában nem hozná meg a várt sikert (az emissziós átlag lényeges lecsökkentését), így legalább két ilyen autót kell piacra dobnunk a közeljövőben”- mondta Stuart Rowley, a Ford Európa igazgatója.

Rowley azt is elárulta az Autonews riporterének, hogy a 2023-tól kezdődő hat éves periódusban minimum 600 ezer darab MEB platformos elektromos autó értékesítését tervezik az európai piacon , ami megegyezik a Honda évi 10 ezer darabos elektromos autós terveivel.