Saját e-sport csapatot alapított a Ford

Fordzilla csapatnévvel lépett be a Ford az e-sportok világába. Öt országban állítanak fel csapatot, hogy megmérettessék magukat a virtuális bajnokságokon.

Egyre népszerűbbek a világon az e-sport, azaz a virtuális játékokból és szimulátorokból rendezett bajnokságok. Most már egy-egy ilyen rendezvény képes stadionokat megtölteni és világméretű cégeket bevonzani, így nem csoda, hogy szépen lassan az autógyártók is felfigyelnek az új irányban rejlő lehetőségekre.

Nemrég a Mercedes például a német nemzeti foci válogatott szponzorálását mondta fel azért, hogy felkarolhasson néhány e-sport csapatot, most pedig a Ford lépett színre a saját klubjával.

Az egyszerűen csak Fordzilla névre keresztelt egyesület öt országban (Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Anglia) működik majd egyszerre, de lesz egy világválogatottjuk is a nevesebb rendezvényekre. Természetesen főleg a virtuális autóversenyzés jelenti majd a Forzilla csapat fő irányvonalát, ám az alapítók nem zárják ki, hogy később egyéb bajnokságokon is elinduljanak majd.