Itt az új belépő szintű Porsche 911

A Porsche a 911-es új generációjánál is az erősebb változatokat leplezte le első körben, a belépő szintű modellre egészen idáig kellett várni. Fapadról azonban szó sincs.

Mint már megannyi generáció esetében, a Porsche a mostani 911-nél is először az erősebb és drágább változatokról rántotta le a leplet. A belépő szintnek számító Carrera még csak most került bemutatásra, ám megérte rá várni, mert még ilyetén formában sem egy mindennapi sportkocsiról van szó.

Külsőleg leginkább a kisebb, „csupán” 19 colos felnik és a négyszögletes kipufogóvég különbözteti meg az újdonságot a Carrera S-től, ám extraként ezt a különbséget el lehet tüntetni. Bizony, némi felárért cserébe itt is jár az elől 20, hátul 21 colos felni szett, illetve a kerek kipufogóvég. Belső tekintetében ugyan azt kapjuk, mint amit a drágább kivitelnél megtapasztaltunk.

Ami viszont nem változtatható különbség, az bizony a hajtáslánc. A 911 világába a belépő szintet mindenképpen a 385 lóerős hathengeres boxermotor jelenti nyolcfokozatú PDK sebességváltóval párosítva. Ezzel a Carrera 3,8 (kabrióként 4,2) másodperc alatt katapultál 100-as tempóra, a végsebessége pedig valamivel 290 km/h fölött van.

Mindezt 29 millió forintos kezdő áron érhetjük el, ha nem ragaszkodunk a nyitható tetőhöz. Ha igen, akkor már közel 31 millió forintot kell minimum kigazdálkodni a családi költségvetésből.