A várost szeli az Audi A1 emelt hasmagasságú változata

Az Audi elkészítette az A1 megemelt, crossoveres stíluselemekkel megbolondított változatát. Az Allroad nevet azonban nem kapta meg, mivel nem jár hozzá összkerék meghajtás.

Az Audi megmutatta az A1 család legújabb tagját, mely nemes egyszerűséggel a Citycarver, vagyis „a várost szelő” elnevezést kapta. Lényegében egy 4 centit emelt, műanyag koptatókkal megbolondított változatról van szó.

Na de várjunk csak, az ilyen modelleket az Audi már évek óta Allroad-ként dobja a piacra, miért nem így történt most is? A válasz egyszerű: az Allroad alap követelménye az összkerék meghajtás, ám a kis városi A1-hez ilyet nem kínálnak ebben a kivitelben.

A motorpalettáról egyelőre nem esett szó, ám valószínűleg az A1 Sportback készletéből emelnek át majd pár alternatívát, vagy esetleg úgy ahogy van, az egészet. Azt már most megerősítették a gyáriak, hogy természetesen készül a sportos S változat is.

Az újdonságra jövő hónaptól vesz fel előrendeléseket az Audi, első körben pedig a képeken is látható Edition One specifikáció kerül értékesítésre. Ez a kiadás szürke vagy narancssárga fényezéssel, fekete tetővel és fekete 18-as felnikkel igyekszik majd feltűnést kelteni a városi forgatagban.