Ezt tudja az első teljesen elektromos Mini

A Mini nem várt tovább és lerántotta a leplet az első teljesen elektromos modelljéről. A Cooper SE nem a hatótáv nagymenők közé tartozik, viszont a helyileg emissziómentes közlekedés egyik legstílusosabb képviselője lehet.

Azt már jó ideje lehet tudni, hogy a Mini dolgozik a paletta első tisztán elektromos tagján. Eddig kellett várni, végre hivatalosan is leleplezték a villanyos Cooper SE-t.

Nagy meglepetés a külsőben nincsen, hiszen a nem létező hűtőrácsot nem nézve egy „mezei” Mini is lehetne az SE. Belül még ennél is kevesebb a változás, azaz a márka tényleg nem egy különálló elektromos modellcsaládot indít útjára, hanem inkább a meglévő kínálatba építi be az elektromos hajtást.

Egészen pontosan egy 184 lóerős elektromotort mely a 32,6 kWh-s akkumulátor csomagból nyeri az energiát. A hatótáv a gyári adatok szerint 235 és 270 kilométer között mozog, ami a mai elektromos felhozatalban erős középmezőnynek számít. A 7,2 másodperces 100-as sprintnél és a 150 kilométeres óránkénti maximális tempónál is láttunk már jobbat elektromos fronton, viszont ilyen stílusos kis elektromos járgánnyal ritkán áldja meg a közúti közlekedést a sors.

A Mini ráadásul külön hangsúlyozza a Cooper SE kapcsán, hogy az akkumulátorok elhelyezését úgy sikerült megoldani, hogy a csomagtérből ez semennyit sem vesz el, tehát nem vesztett semmit a praktikumából a Mini azzal, hogy villanyos lett.