Manuális váltóval is kérhető lesz az új Aston Martin Vanquish

Andy Palmer, az Aston vezérigazgatója erősítette meg, hogy az új generációs Vanquish akár manuális váltóval is rendelhető lesz. A Valhalla szupersportkocsi viszont csak automata kivitelben lesz elérhető.

Az új generációs sportkocsikkal kapcsolatban az egyik legnagyobb vitát keltő téma egyértelműen a váltó kérdése. Sokan a manuálisra esküsznek, a gyártók pedig hangsúlyozzák, hogy egy jó automata szerkezet többre képes, mint bármelyik pilóta. Az Aston Martin nem akar állást foglalni, inkább az arany középutat választja.

Andy Palmer ugyanis megerősítette, hogy az új Vanquish kapható lesz manuális váltóval is. „Már korábban elmondtam, hogy mi szeretnénk lenni az utolsó sportkocsikat gyártó márka, akik megőrzik a manuális váltó hagyományát. Továbbra is tartom magam ehhez a nyilatkozathoz”- hangzott el az AutoCar magazin kérdésére válaszolva.

A sajtó természetesen a Valhalla szupersportkocsira is rákérdezett azonnal, azzal kapcsolatban viszont Palmer határozottan az automata megoldás mellett állt ki.

A Vanquish legújabb generációja valamikor a jövő év elején kerül bemutatásra, annyit azonban már tudni lehet róla, hogy egy ikerturbós V6-os egység kerül bele elektromotorral kiegészítve nagyjából 800 lóerős összteljesítménnyel.