Önvezető robotautók szállítják ki a pizzát Amerikában

A Nuro önvezető robotautóiról már lehetett hallani korábban is, amikor néhány amerikai üzlet elkezdte használni a sofőrmentes házhoz szállítást. Most viszont itt van a Nuro R2, mely a Domino’s étteremláncnak fog besegíteni pizza kiszállításban.

A Nuro még év elején mutatta be az R1 önjáró robotautóit, melyek Amerika bizonyos részein az interneten megrendelt élelmiszereket és egyéb árukat viszik ki házhoz. Ez a funkció már működik is, ám nemsokára tovább terjeszkedik a cég, hiszen jön az R2 modell, mely kimondottan pizza kihordásra lett kifejlesztve.

A Domino’s étteremlánc már jelezte is, hogy még idén év végén el akarják indítani a sofőrmentes házhoz szállítást, amit ezek a kis elektromos járgányok végeznek majd el.

A gyártó elmondása szerint, mivel a jármű fele akkora, mint egy normál kisautó, így sokkal kisebb helyeken is elfér, ráadásul a felépítménye úgy lesz módosítva, hogy a pizzát a kiszállítás pillanatáig melegen tartja.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy a kísérleti időszakban még egy figyelő autóval követik majd a Nuro-kat, és ha kell távirányítással beavatkoznak a szakemberek, ám későbbiekben a tervek szerint csak a központból figyelik meg őket, ezzel egy újabb nagy lépést megtéve a robotizált közlekedés felé.