Külön modelleket készíthet a jövőben a BMW M divíziója

Akárcsak az AMG, az M divízió is különálló modellek fejlesztésébe foghat bele a jövőben. Ezt maga az M-es vezér, Markus Flasch jelentette be.

Az AMG már egy ideje átállt arra, hogy a meglévő Mercedes modellek mellett saját autókat is tervez. Az első ilyen a GT volt, majd ezt követte ennek a négyajtós változata is. Az One szupersportkocsi egyelőre még fejlesztés alatt áll, de a stuttgartiak szerint nem kell már sok a végső leleplezésig.

Valószínűleg pontosan ezen sikerek miatt kezdett el a BMW is egy hasonló sztori felállításáról gondolkodni. Markus Flasch, az M divízió vezetője ugyanis bejelentette, hogy tervben van az átállás, azaz akár már jövőre elkezdődhet egy olyan autó fejlesztése, ami a BMW palettájában nem jelenik meg, csak és kizárólag M-es modellként lesz kapható.

A vezér azt még nem árulta el, hogy pontosan milyen kategóriában kezdik meg a fejlesztést, a szupersportkocsi lehetőségét viszont azonnal kizárta. „Jó lenne egy igazi szupersportkocsi, de nem szabad elfelejteni, hogy mi egy nagyobb cég része vagyunk, így olyan autóban gondolkodhatunk csak, ami gazdasági szempontból is megéri.”- mondta Flasch.