Visszatér Goodwoodba a Volkswagen ID.R

A Volkswagen addig üti a vasat, amíg forró, azaz az elektromos ID.R versenyautóval mindenhol rekordot akarnak felállítani. Van, ahol kétszer is!

Ugyan már tavaly láthattuk a Goodwood hegyi felfutón a Volkswagen ID.R elektromos versenyautót, amint beállította a villanyos autók rekordját, ám a gyáriak idén vissza térnek, hogy még jobb időt menjenek vele.

A tavalyi eredmény ugyanis a gyáriak szerint nem a legoptimálisabb beállításokkal lett megfutva, így a 43,86 másodperces idő nem a legjobb, amit tud az autó. Na de miért van szükség a javításra? Mert így is csak alig több mint két másodperccel maradtak el Nick Heidfeld 1999-ben egy Forma 1-es autóval felállított abszolút rekordjától, így némi beállítás módosítással akár meglehet nekik az aktuális legjobb idő is.

„Tavaly alig három héttel a Pikes Peak rekord megfutása után jöttünk el Goodwood-ba, így nem volt időnk más beállításokat alkalmazni. Most kimondottan erre a pályára készítjük fel az autót”-mondta Sven Meets, a Volkswagen Motorsport igazgatója. A változtatás egyik legfontosabb eleme, hogy jóval könnyebb autóval állnak most rajthoz a németek, hiszen egy ilyen rövidke pályára nem kell annyi nehéz akkumulátor, mint amivel tavaly szerencsét próbáltak.