Elon Musk: igazságtalanul jó lesz a Tesla Roadster

A Tesla pár hónapja mutatta meg koncepció szinten az új generációs Roadstert. A széria változathoz óriási reményeket fűz Elon Musk.

A pár hónapja még csak koncepcióként bemutatott Tesla Roadster lassan széria változattá érik. Ennek értelmében Elon Musk egy nyilatkozatában már arról beszélt, hogy ez lehet az az autó, amely a várva várt áttörést jelenti majd az elektromos sportkocsik piacán.

„Teljesítményben a Ferrari, a McLaren és a Lamborghini palettájának is oda ver majd az autónk, nemes egyszerűséggel unfair lesz ez a kocsi a többiekkel szemben, lassan már szégyellem is magam miatta. Két másodperces 100-as sprintről és 400 kilométeres óránkénti végsebességről beszélünk tisztán elektromos üzemben”- mondta Musk, majd hozzá tette, hogy felkészültek arra, hogy az említett gyártóktól is csábítanak át vásárlókat. Ez annyit tesz, hogy évente akár 10 ezer példányt is le tudnak majd gyártani belőle.

A Tesla Roadster új generációja nagyjából 60 millió forintos induló árral rendelkezik majd, ami ugyan nem kevés pénz, ám a mai szupersportkocsi árak mellett viszont gyakorlatilag aprópénznek számít ez az összeg.