Éledezik a Lotus, 200 új mérnököt vesznek fel

A Geely miután megvásárolta a Lotus márkát, hozzá is látott a felélesztéséhez. A tőke injekció után jön a létszámbővítés is.

Az elmúlt években a legjobb dolog ami történt a nagy múltú Lotus márkával az az, hogy a Volvót is birtokló kínai Geely felvásárolta őket. Ugyanis amióta megtörtént az adás-vétel, egyfolytában éledezik a Lotus.

Először jött a céget a csődtől megmentő milliárdos tőke, most pedig már a bővítésen munkálkodnak keményen a szakemberek.

„Éveken keresztül a Lotus az életben maradásért küzdött, egyszerűen napról napra éltünk, most viszont fontos fejlesztések elé nézünk”-jellemezte a helyzetet Phil Popham vezérigazgató. Elárulta, hogy például új fejlesztő központot állítanak föl Angliában, így a jelenlegi alkalmazottak számát is alaposan bővítik az elkövetkező hónapokban. Többek között 200 mérnököt is felvesznek, hogy fel tudjanak zárkózni a sportkocsigyártók élvonalába. A Geely mögött álló multimilliárdos üzletember, Li Shufu legalábbis annyit kommentált a fejlesztésekkel kapcsolatban, hogy a hosszútávú tervek között szerepel az eladások megsokszorozása és a konkurencia kiépítése a legnevesebb sportkocsi gyártóknak.

Ennek érdekében persze új modellek is kellenek, mint például az elmúlt hónapban bejelentett Lotus SUV és szupersportkocsi, melyek már fejlesztési stádiumban vannak.