A lapos és alacsony autó átka

Egy lapos sportkocsi nem csak látványos, hanem simán átfér bizonyos sorompók és akadályok alatt. A meredek lehajtót viszont nem szeretik ezek az autók. Nagyon nem.

Láttunk már számtalan olyan videót, amiben egy lapos sportkocsi tulajdonosa azzal henceg, hogy nem kell parkoló jegyet vennie, mert simán átfér a sorompók alatt. Persze, ez egy jó pont, ám mi van akkor, ha éppen hátrány a sportkocsik alacsony kiépítése?

Most például Kínában tapasztalta meg egy tehetős tulajdonos, hogy mennyire nem szerencsés lendületesen lemenni a meredek garázslehajtón. A 650S replika ( bizonyos információk szerint a képen szereplő autó eredetileg MP4-12C-ként hagyta el a gyárat, majd később húzták rá a 650S stílusjegyeit) bizony orral fúródott bele a talajba, amikor egy bevásárlóközpont alsóbb szintjére akartak lemenni vele. A súlyos károkat egyértelműen a sofőr figyelmetlensége okozta, ám mentségére legyen szólva, hogy ha lassan araszol le, akkor is jó eséllyel leért volna az autó eleje. Mondjuk ebben az esetben még vissza lehetett volna tolatni, ezzel sok káromkodást és nem tervezett kiadást megúszva.