Erős elektromos offenzívát indít a Volkswagen

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Volkswagen erősíteni fogja az elektromos palettáját, most viszont már egyenesen elektromos offenzíváról beszélnek a márka képviselői.

A Volkswagen lerántotta a leplet a legújabb tíz éves tervéről, amiben óriási szerep jut az elektromos modelleknek. Nagyobb, mint amit eddig kommunikáltak.

A német gyártó ugyanis 2028-ig nem kevesebb, mint 70 új elektromos járművet tervez bemutatni személy és tehergépjármű kategóriában egyaránt. Természetesen ezek nem csak VW emblémás autók lesznek, hanem jelentős szerepet szánnak a villanyosítás terén a Seat, az Audi, a Skoda és a Porsche számára is.

Herbert Diess, a VW csoport vezérigazgatója azt is hozzátette, hogy ennek a megvalósítása nem lesz könnyű. „Az elektromos offenzívához rengeteg fejlesztésre van még szükségünk. Főleg a teljesítményen és a hatékonyságon kell még dolgozni. A feladat tehát adott.”

De miért erőltetik ennyire az elektromos jövőt a németek? Ennek egyik oka a párizsi egyezmény, amely aláírásával a Volkswagen csoport vállalta, hogy rövid időn belül legalább 30 százalékkal csökkenti a járművei károsanyag-kibocsátását, amit szinte lehetetlen az eddig ismert hajtásláncokkal megoldani.