Még idén szalonokba kerülnek az új Jeep hibridek

A Jeep a Genfi Autószalonon mutatta be a Renegade és a Compass hibrid változatait. Még idén a szalonokba kerülnek az újdonságok.

A Jeep két hibridesítésről rántotta le a leplet a Genfi Autószalonon. Az egyik a Renegade, melynek 1,3 literes turbós benzines motorját egészítették ki egy elektromotorral. Az összteljesítmény így 190 lóerő, elektromosan pedig akár 50 kilométert is meg lehet tenni vele. Az utóbbi adat érdekessége, hogy ezt 130 kilométeres óránkénti tempóig támogatja a rendszer, tehát városban tényleg el lehet járni vele teljesen emisszió mentesen.

A hibrid paletta másik új tagja a Compass lett. Itt is az 1,3 literes turbós adja az alapot, ám ebben az esetben erősebb elektromotort használtak a mérnökök, így az összteljesítmény már 240 lóerő.

A Renegade és a Compass esetében is az új eAWD összkerékmeghajtási rendszerről beszélhetünk, melynek a lényege, hogy a benzines és az elektromos egység is külön tengelyeket hajt meg, akár egymástól teljesen függetlenül.

Az értékesítés mindkét modell esetében már nyáron kezdetét veszi, így még idén megkaphatják a saját példányaikat a lelkesebb vásárlók.