Amerikában tesztelték az új gyalogosvédelmi rendszereket. Vannak kellemetlen csalódások.

Az amerikai közlekedési hatóság összesen 11 SUV modell gázolás megelőző rendszerét tesztelte. A legtöbben jól szerepeltek, de két modell viszont szó nélkül gázolta el a tesztbábút.

Az amerikai közlekedési hatóság, az IIHS egy szigorú teszten ellenőrizte az új SUV-k gyalogosvédelmi rendszerét. Összesen 11 modellnek kellett megfelelnie három teszten, melyek közül az első az úton átszaladó gyalogost, a második az autók közül kilépő gyereket, a harmadik pedig az úton sétálgató felnőttet hivatott szimulálni.

Az eredmény egészen megdöbbentő. A Toyota CR-V, a Subaru Forester, a Toyota RAV4 és a Volvo XC40 is biztonságosan le tudott fékezni, ezáltal maximális értékelést értek el. A tesztelt autók nagy része az átlagos, tehát javarészt jól szerepelt mezőnyben helyezkedik el, van azonban két fekete bárány, akik csúnyán megbuktak.

A Mitsubishi Outlander ugyan fékezett, de így is elütötte a bábukat, ami viszont ennél csúnyább, az az, amit a BMW X1 művelt. A bajor vas ugyanis mind a három bábut fékezés nélkül csapta el, esze ágában sem volt akár egy picit is lassítani, hogy emberi életeket mentsen.