Megújult és limitált szériát kapott a Lexus RC F

A Lexus a Detroiti Autószalonon leplezte le a sportos RC F modell ráncfelvarrását. Limitált széria is érkezett belőle.

A Lexus igyekezett még a Toyota Supra leleplezés előtt elsütni a Lexus RC F ráncfelvarrást, ezért a Detroiti Autószalon kapunyitása előtt pár órával szétkürtölték a képeket és az információkat.

Külsőleg az új LED-es fényszórók, az átrajzolt hűtőrács és az agresszívabbra szabott lökhárítók árulkodnak a beavatkozásról, belül pedig új árnyalatok tűnnek fel. Műszakilag is finomítottak a járgányon, áthangolták a futóműveket, az 5 literes V8-as egységben pedig találtak még 5 elcsatangolt lovacskát, így már 479 lóerős teljesítményről beszélhetünk az autóval kapcsolatban.

Külön kiemelendő a limitált példányszámban érkező Track Edition, mely karbonszálas kiegészítőket és méretes fix hátsó szárnyat kapott. Ez a kivitel mintegy 80 kilóval könnyebb a normál változatnál, a megváltoztatott aerodinamikának köszönhetően viszont 26 kilóval több leszorító erőt termel nagyobb tempónál. Alapáron titán kipufogót kapnak a megrendelők, illetve a Brembo kerámia fékek is járnak a Track Edition változathoz. Pályára felkészített járgányhoz méltóan rajtautomatikát is tettek bele, ennek használatával 3,9 másodperc alatt éri el a nem túl kis járgány a 100 kilométeres óránkénti sebességet.