Kamerás autó Ford Edge alapokon

Egy igazi kamerás autónak nem csak stabilnak kell lennie, hanem bizony néhány jelenet megköveteli a gyorsaságot is. A Ford Edge ST mind a két kritériumnak megfelel.

Kamerás autónak a komolyabb cégek nem csak stabil, hanem gyors járgányokat szoktak alkalmazni. Az előbbi azért fontos, mert egy ilyen járgánynak nem kis darut kell magával cipelnie, míg az utóbbi tétel a pörgősebb jelenetek leforgatásához szükséges.

Most a Pursuit Systems megalkotta azt a kamerás verdát, mely nem terheli agyon (persze így is drága egy ilyen szett, főleg a kamera és a felépítmény miatt) a produkciók költségvetését, ám olyan feladatokat is el lehet vele látni, amit eddig csak egy Porsche vagy egy AMG Mercedesből átalakított alkalmatossággal tudtak csak megvalósítani. Ez a Ford Edge ST alapokra épített filmes munkaeszköz.

A járgány motorja maradt a gyári 2,7 literes 335 lovas ikerturbós benzines, ám a futómű kapott egy kis átalakítást, hogy az oldalra kilengő daru ne tudja kibillenteni az egyensúlyából. Természetesen a matt fekete fényezés sem maradhatott el, hiszen a fényes vagy rikító festés könnyen visszatükröződhet a környező tárgyakról, vagy éppen a felvétel tárgyaként használt autóról.

A kamerás Edge belül szűkösebb, mint az utcai változat, hiszen a csövezés mellett itt találhatjuk a daru és a kamera irányító panelját is, ám négy személy így is pont elfér benne akció közben.