Álcázott képekkel és némi információval jelentkezett a Skoda a Scala kapcsán

Pár napja már beszámoltunk arról, hogy a Scala váltja majd a Skoda palettáján a Rapidot, most viszont újabb információkat és néhány képet dobott köztudatba a gyártó.

A Skoda Rapidot váltó Scala bemutatása ugyan még odébb van, ám a gyártó már most szivárogtatja az információkat és a képeket róla. Persze, az új információk még nem teljesek, a képek pedig álcázottak, de azért érdemes folyamatosan foglalkozni azzal a modellel, mellyel a Skoda meg szeretné reformálni az A-szegmensben a szereplését.

A Scala a Volkswagen MQB platformjára épül majd, méreteit tekintve pedig némileg kisebb lesz a Golf-nál, ám a tengelytávja nagyobb annál a tágasabb beltér érdekében. A csomagtér alapból 467 literes lesz, de az ülések padlóba süllyesztésével akár 1410 literesre is bővíthető.

A motorpaletta a kezdeti időkben öttagú lesz, a belépő szintet az 1 literes háromhengeres benzines jelenti majd 88 lóerős teljesítménnyel, a legerősebb alternatíva pedig a 147 lovas 1,5-ös egység.

A belső tér kialakításánál nagyon figyelnek a gyáriak a kiváló anyagminőségre, a felszereltség gazdagságát pedig mi sem jellemzi jobban, hogy már alapáron kapunk hozzá 9,2 colos érintőképernyős infotainment rendszert. Opciós listán adaptív lengéscsillapítás és teljesen LED-es fényszórók is választhatóak lesznek.

A Scala gyártára 2019 első felében kezdődik el.