Meghódítja a világot az elektromos London taxi

Már rég nem azt a világot éljük, ahol a híres fekete londoni taxi Anglia kizárólagos jellegzetessége. A „black cab” ma már elektromos, ráadásul egyre több helyen használják. Ilyen lesz jövőre Párizs is.

Ha jövőre Párizsba utazol egy kis kikapcsolódásra, ne ijedj meg, ha egy tipikus londoni fekete taxi vár rád a reptéren, hogy elvigyen a szállodáig. Nem az utazási iroda vert át, csupán az elektromos TX eCity taxi veszi be szépen folyamatosan az egész világot.

Az angol fővároson kívül eddig is láthattuk már Berlin, Hamburg, Amszterdam és Oslo utcáin, ami annak köszönhető, hogy a Geely fennhatósága alatt álló (a Volvo is ide tartozik, amit a taxi kormányára tekintve azonnal észre is vehetünk) London Electric Vehicle a TX eCity fejlesztésénél nem csak azt vette figyelembe, hogy az formailag hű legyen a klasszikus angol kocsikhoz, hanem végig arra is törekedtek, hogy minden porcikája az autónak megfeleljen a taxizás követelményeinek.

Párizs szempontjából ráadásul azért is fontos egy egységes elektromos taxi flotta kialakítása, mert a döntés már megszületett: 2024-től Euro besorolástól függetlenül egyetlen dízel autó sem hajthat be a városba, még a fuvarosok sem.