Nem engedi el az üzemanyag cellát az elektromos hajtás miatt a Mercedes

A Mercedes a jövő hajtásával kapcsolatban még több fronton is tartja magát. Természetesen egyre nagyobb szerepet játszanak az elektromos piacon is, ám a hidrogén meghajtást sem engedik még el egyelőre.

A Mercedes ugyan az EQ modellcsalád megalkotásával nagy erőkkel belépett az elektromos autók piacára, ám eszük ágában sincs az üzemanyagcellás megoldást teljes mértékben eldobni emiatt.

„Az üzemanyagcellás üzletág veteránjának számítunk mintegy 25 évnyi tapasztalattal, és látjuk, hogy ez a megoldás folyamatosan fejlődik és megtalálja a helyét a piacon. A most bemutatott GLC F-Cell modell a legfőbb bizonyíték erre”- mondta Ola Kallenius, a Daimler AG jövőbeli igazgatója (ő váltja Dieter Zetsche jelenlegi vezért jövőre).

Azt azért hozzá tette Kallenius, hogy ahhoz még sokat kell fejlődnie az üzemanyag cellás technológiának, hogy tényleg meghatározó része legyen a jövő nullemissziós közlekedésének. Először is kisebb és olcsóbb cellák kellenek, ám ezen modellek teljesítményén is kéne még egy picit javítani. Szerinte, hogy ezt elérjék, először nem a személyautók piacára kell koncentrálni, hanem a haszonjárműveket kell megcélozni vele.