Ötcsillagos a Jeep Compass  

Maximális, ötcsillagos EuroNCAP minősítést ért el az új Jeep Compass az új, szigorúbb követelmények alapján végrehajtott teszten.

Az ötcsillagos minősítéséhez nagymértékben hozzájárult a ‘biztonsági utascella’ hatékonysága: a 65 százalékban nagy szakítószilárdságú acélból felépülő szerkezet rendkívüli torziós merevséget és fokozott utasvédelmet biztosít. Emellett több mint 70 aktív és passzív biztonsági rendszer áll rendelkezésre, új mércét állítva a Jeep kínálatában. Az új Compass európai kínálatában olyan biztonsági rendszerek képezik az alapfelszerelés részét, mint a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer Forward Collision Warning-Plus rendszer vagy a sávelhagyásra figyelmeztető LaneSense Departure Warning-Plus rendszer, amely radar és kamera együttes alkalmazásával észleli az ütközés kockázatát, és hang- vagy fényjelzéssel, illetve érezhető figyelmeztetéssel segít elkerülni a balesetet.  Sőt, bizonyos körülmények között ezek a rendszerek az elektromos szervokormány (EPS) működtetésével is képesek segíteni a vezető munkáját.

A Jeep Compass ezen túlmenően olyan további biztonsági megoldásokat is kínál – kiviteltől függően alap- vagy opciós felszerelésként –, amelyek kifejezetten az autópályán történő közlekedésben nyújtanak segítséget. Ilyen a távolságtartó tempomat, amely biztonságos követési távolságot tart, sőt, bizonyos körülmények között akár állóra is képes fékezni a járművet a vezető beavatkozása nélkül; vagy a holttérfigyelő rendszer (a parkolási csomag része), amely sávváltáskor segíti a vezetőt, a külső tükörben felvillanó piktogrammal és programozható hangjelzéssel tájékoztatva őt arról, hogy járművek helyezkednek el a holtterében. A Compass emellett a parkolást megkönnyítő rendszereket is kínál. Ilyen a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, amely akkor riasztja a külső tükörben felvillanó piktogrammal és programozható hangjelzéssel a parkolóból kitolató autó vezetőjét, ha mögötte járművek készülnek keresztben elhaladni.