Autóbemutató: Lexus LS F-Sport – pályaversenyző öltönyben

A New York-i autószalonra időzített hivatalos bemutató előtt kiadta a Lexus az első képeket és információkat az LS-sorozat legizmosabb változatáról.

A Mercedes-Benz S-osztály riválisa a Lexus csúcslimuzinja, az LS, amelynek az alap- és a hibrid változatát már láthattuk. A japán prémium márka immár a sportos LS F-Sport kivitelt is megmutatta a nagyközönségnek.

LexusLS-FSport2017-9

 

A hangsúlyozottan sportos kivitel az 500-asból és a hibridből egyaránt rendelhető. Az F-Sport agresszívebb külsőt kapott, nagyobb és hangsúlyosabb hűtőmaszkkal, két hatalmas alsó légbeömlő nyílással, 20”-as felnikkel és két, csak ehhez a verzióhoz kínált fényezéssel (fehér és kék). De nem csak a látható helyeken változott az autó, hiszen nagyobb és hatásosabb féktárcsákat is kapott, légrugós felfüggesztést, amelyet természetesen az ESC-vel, az ABS-szel és a kormányművel együtt személyre is lehet szabni. Belül a sportosabb formázású ülések, az alumínium pedálok és lábtartó és az LFA-ból ismert kormánykerék különbözteti meg az F-Sport kivitelt az az alapmodelltől.

LexusLS-FSport2017-5

Az izmosabbik (nem hibrid) kivitelt a 3,5 literes turbós V6-os motor 425 lóerős változata mozgatja, méghozzá eléggé fürgén, hiszen alig 4,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s tempóra az autó. A hibridet nem a teljesítményre hegyezték ki, hanem inkább a takarékosságra, így azzal akár 45 kilométert is képes tisztán elektromos üzemmódban megtenni az LS F-Sport.