Színes jelenség lett az új Picanto

Még sportosabb formájú lett a Kia Picanto új generációja, amihez színes elemekkel díszített GT Line csomag és érintőképernyős navigáció is választható.

Bemutatta a legkisebb típusának harmadik generációját a Kia. Az új Picanto a gyártó frankfurti és koreai központjának közös munkája, az utóbbi piacon Morning néven kapható az autó. Stílusa az előző generációét követi, de annál is sportosabb a megjelenése, különösen az első képeken bemutatott változatnak. Már a Picanto is rendelhető ugyanis a Kia nagyobb típusaiból ismert GT Line csomaggal, amihez nemcsak sportos lökhárítók, de színes betétek is járnak. A karosszéria egyébként 11-féle színben kérhető.

3,6 méteres hossza nem változott, de a tengelytávja 15 mm-rel 2,4 méteresre nőtt, a rövidebb első és hosszabb hátsó túlnyúlással pedig az utastér és a csomagtartó is nagyobb lehetett. Az utóbbi alapesetben 255 literes és az ülések ledöntésével 1100 literesre bővíthető. A belső tér a nagyobb kategóriás autókat idézi, különösen a jól felszerelt modellekben, ahol a középkonzol tetejére az infotainment érintőképernyője került.

A műszaki részletekről még nem árult el semmit a Kia, de a Picanto további jellemzői is hamarosan kiderülnek, hiszen a márciusi genfi autószalonon leplezik le az autót, a forgalmazása pedig 2017 harmadik negyedévében indul.