Kilenc új Alfa Romeo várható

A Giulia hozta el az Alfa Romeo újjászületését, és az olaszok nem állnak meg itt, hiszen a következő öt évben kilenc új modellt mutatnak be.

2021-ig kilenc új modell bemutatása várható az Alfa Romeótól, árulta el a márka egyik illetékese az Autocar magazinnak adott interjújában. A 3-as BMW ellenfeleként bemutatott új Giulia nyitotta a sort, a következő pedig szinte biztosan az alapjára épülő szabadidő-terepjáró lesz, amit várhatóan Stelvio néven mutatnak be még az idén.

Az Alfa ez után következő újdonsága a Giulia kombiváltozata lesz, és szabadidő-autóból sem állnak meg egynél, hiszen ezeket a típusokat igényli most a piac. Tervben van egy nagyobb méretű crossover bemutatása is, ami a Maserati Levante alapjára épülne, és ez lehet a márka első hétüléses modellje. De egy sportosabb formájú crossover készítését is számításba veszik. A Giulia fölé érkező típusról sem tettek le teljesen, bár ez a kategória már nem olyan jelentős, mint régen. Az új hátsókerék-hajtású padlólemezre épülő autótól így elsősorban Kínában várhatnak eladásokat.

A jelenlegi modellkínálat megújítása is tervben van: a kompakt Giulietta esetében azt kell eldönteni, hogy a jelenlegi fronthajtású padlólemezt fejlesztik tovább, vagy a Giulia alapjára építik, annak ellenére, hogy egyre kevesebb a hátsókerék-hajtású modell ebben a kategóriában. A kisautók közt versenyző Mito elsősorban Európában hoz profitot, de az sem elhanyagolandó, ezért várhatóan lesz majd utódja.

Sportkupét is készítene az Alfa Romeo. Miután a Mazda MX-5 testvérmodellje végül nem Alfa Spider, hanem Fiat 124 Spider néven valósult meg, a Giulia alapjára építenének egy sportos kupét és roadstert, ami a Brera és a Spider utódja lenne. Az Alfa Romeo célja ezzel a nagy ívű kínálattal az, hogy ismét fellendítse az eladásokat, amelyek 2001-ben elérték a 200 ezret, de jelenleg csak 60 ezer körül járnak.