Sportos kisautó a Volkswagentől

A fiatalok kedvence lehetne az a sportos Volkswagen-kisautó, amelyet most mutatott be a német gyártó, ám a 125 lóerős Gol GT hozzánk biztosan nem ér el.

Brazíliában Gol néven kínálja kisautóját a Volkswagen, amely nem azonos a nálunk Golfként ismert modellel, sokkal inkább a Polo leegyszerűsített kiviteléről van szó. A 2012-től kapható aktuális generáció alapjára épített sportváltozatot az idei Sao Paulói Autószalonon mutatták be. A Gol GT Concept minden olyan stíluselemet megkapott, amitől sportosnak mondható: légterelők, piros díszcsíkok és 18 colos könnyűfém kerekek kerültek rá.

Belül is pirossal díszítették az utasteret, a sportüléseket alul kiegyenesített kormánykerék egészíti ki. A tanulmányautóban még egyedi formájú szellőzőnyílásokat is találunk. A hírek szerint jövőre kerül piacra a Gol GT szériaváltozata, amelyben a Volkswagen ezer köbcentis, háromhengeres, turbós motorja, az 1.0 TSI dolgozik majd 125 lóerővel és 200 Nm nyomatékkal. Európában biztosan nem lesz kapható, pedig a fiatalok biztosan imádnának egy megfizethető áron kínált sportos kiskocsit.