Giulia az olasz csendőröknek

Két Giulia Quadrifogliót kapott az olasz csendőrség, akik speciális feladatokra fogják használni az 510 lóerős V6-ossal hajtott Alfa Romeókat.

Régóta Alfa Romeókat vezetnek az olasz csendőrök, a klasszikus Giulia, Alfetta, 90-es, 75-ös, 155-ös, 156-os és 159-es után pedig az új Giulia is a Carabinieri kötelékébe kerül. Az Alfa Romeo két példányt adott a csendőrségnek az új Giulia legerősebb Quadrifoglio változatából, amelynek 2,9 literes, biturbó V6-os motorja 510 lóerős teljesítményre és 600 Nm nyomaték leadására képes, így 3,9 másodperc alatt gyorsít nulláról százra és 307 km/órás végsebesség elérését teszi lehetővé.

A két csendőrségi Giulia Quadrifoglio hamarosan Róma és Milánó környékén teljesít majd szolgálatot, ahol nem a gyorshajtókra vadásznak majd vele, hanem speciális feladatok ellátására fogják használni. Így például sürgős donorszervek szállítását is végzik majd vele, amihez ellátták a megfelelő orvosi felszereléssel, az autókat vezető csendőröket pedig az Alfa Romeo tesztpilótái készítik fel.

Nem marad új Alfa Romeo nélkül a csendőrség többi tagja sem, hiszen a Fiat Chrysler Automobiles bejelentette, hogy 2016-ban összesen 800 darab új Alfa Giulia és Jeep Renegade oldalára kerül Carabinieri felirat.